blog

Werkwijze

Werkwijze

25 september 2019 by Ellen Lebesque

Werkwijze

werken in het grote geheel

Niets kan zonder elkaar. Alles in jou is verbonden. 

Je hart, je hoofd, je lijf en je ziel zijn één.

Daarom werk ik integratief. Als we met je lijf werken heeft dit invloed op je psyche, maar als we met je psyche werken heeft het ook invloed op je lijf. En dat niet alleen het heeft ook invloed op je ziel en je hart. 

IMG_4896

als geheel

Integratieve therapie betekend: als geheel. 
Ik geloof dat alles verbonden is met elkaar, dus zo zal ik je ook benaderen. Als een compleet mens, waar je hart, je hoofd, je lijf en je ziel samenwerken als geheel. 

ervaringsgericht

Ons leven is een kralenketting van ervaringen. Onze eerste ervaringen bepalen deels de koers van de rest van onze ‘levensketting’. Door het opdoen van nieuwe ervaringen kunnen we die koers veranderen en zelf leren kiezen of de ingezette koers nog nodig is. 

Een ervaring in stilte, zegt meer dan 1000 woorden. 

IMG_4835
IMG_4773

hier en nu

Vanuit de gestalttherapie neem ik mee dat alles in het hier en nu terug te vinden is. Dus als je vroeger iets hebt meegemaakt, dan is de vraag hoe neem je dat mee in het hier en nu. Hoe beïnvloed je vroegere ervaring je leven nu?

Dat wat op dit moment bij jou ‘boven op de stapel’ ligt, daar werk ik mee. Dat verschuift vaak en veel. Ik vertrouw erop dat wat echt aan de orde moet komen ook daadwerkelijk komt. Soms meteen, soms later, soms met moeite, maar het komt.

familie en sociaal

Wij zijn deel van verschillende systemen: het gezinssysteem van herkomst, je eigen gezinssysteem, het systeem op werk enzovoorts. 

Hoe jij je verhoudt tot de ander in dat systeem zegt een heleboel over jou. 

Via (familie) opstelling kom je tot hele heldere inzichten over hoe jij je beweegt in bepaalde contexten. Hoe jij je verhoudt tot de medemens en hoe dit verschilt per context.

Via een ervaringsgerichte manier werk ik met het opstellen van bijvoorbeeld familie, situaties, woorden, thema’s en problemen

IMG_4905
IMG_4876

je lijf

Vanuit de bio-energetische benadering geloof ik dat jouw ervaringen in jouw lichaam opgeslagen zijn.

Voelen waar je lichamelijk stagneert, blokkeert, stroomt of bewegen wil, zegt zoveel over wat er op dat moment bij jou gebeurt. Ik neem dat wat ik zie aan je lijf waar en door mijn waarneming aan jou terug te geven, leer je wat jou lichaam je te vertellen heeft. 

met verhalen en dromen

Elke dag krijgen we boodschappen uit ons onderbewuste d.m.v. bijvoorbeeld dromen, ook reageer je op dat ene stukje film altijd nét een beetje heftiger, herkenbaar?

Een groot deel van de keuzes die we maken in ons dagelijkse leven zijn aangestuurd door dit onderbewuste. Het is daarom van belang dat we de boodschappen die ons onderbewuste naar ons bewuste toestuurt serieus nemen. Daarom werk ik met dromen, verhalen, liedjes, films en meditaties.

IMG_4905

‘YES! LET’S DO THIS’?

wil je meer informatie of plan je liever meteen een gratis intake gesprek? stuur dan een bericht!

Na 2 dagen geen reactie op je bericht? Check dan ook even je spam-folder.

Wordt alleen gebruikt om contact op te nemen m.b.t je vraag.
Privacy
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye